Aanbevelingen en testimonials

Larry Dossey, M.D., veel verkocht auteur en oud-bestuurslid van the National Institutes of Health Panel on Mind/Body Intervention (USA):

"Er is één belangrijke reden om Rolfing serieus te nemen: het werkt. Het kan niet alleen mensen hun lichaam radicaal veranderen, maar ook hun levens. Rolfing is krachtig spul."

 

Sarah Will is lid van het VS Gehandicapten Ski team en won goud bij de Paralympics in 1998. Rolfing heeft haar geholpen om vijf gouden plakken te halen:

"Rolfing geeft je als atlete een voorsprong op de competitie."

 

Sharon Sander, nummer 2 in het Amerikaanse Pentatlon team. Bereid zich voor op de eerste Olympische Pentatlon voor vrouwen.

"Ik beveel Rolfing bij elke atleet aan die ooit problemen heeft gehad met blessures of het gevoel hebben niet hun volle potentieel gebruiken."

 

Uit John Hopkins magazine, 1995 over Leon Fleisher, virtuoos concertpianist:

"Toen zijn carrière eindigde doordat zijn hand verlamd raakte, sloeg pianist Leon Fleisher een andere muzikale weg in. Dertig jaar later komt hij opeens weer tevoorschijn (toen hij gecertificeerd Rolfer Tessy Brunghardt ontmoette): "De resultaten (door Rolfing) waren opmerkelijk..."

 

John Rembao, Universiteit van Texas, coach voor Olympiër Erin Aldrich:

"Wat zo goed is aan Rolfing is dat het hele lichaam wordt geïntegreerd, niet alleen de geblesseerde plekken. Rolfing begrijpt lichaamsbeweging en de ingewikkelde verbindingen tussen spieren, botten en pezen. Elke blessure valt het lichaam als geheel aan. Als het lichaam goed functioneert, dan nemen de prestaties ook toe."

 

Jim Montgomery, MD, orthopedisch chirurg in Dallas, Texas, verwijst zijn patiënten door naar Rolfing:

"Ik heb verschillende patiënten doorverwezen naar Nicholas French, een gecertificeerd Rolfer. Mensen met schouder- en elleboogproblemen, met littekenweefsel door ongeluk of operatie, chronische hamstringproblemen of lage rug- of nekwervelklachten. Mensen met chronische klachten die niet geholpen konden worden. Al die mensen kunnen geholpen worden met Rolfing."

 

Elvis Stojko, Olympisch Zilver kunstrijden:

"Rolfing heeft me geholpen mijn balans te vinden in wedstrijden; het plaatst mijn lichaam waar het hoort."

 

De Phoenix Suns waren het eerste NBA basketbalteam die een gecertificeerde Rolfer in dienst hadden, Jeffrey Maitland.

"Speler Danny Ainge van de Phoenix Suns, die al jaren Rolfing kreeg, beval de therapie aan bij (Charles) Barkley. Andere spelers, Mark West en A.C. Green, hebben zijn ook behandeld...met bevredigende resultaten."

 

Willie Nelson, zanger:

"Mijn vrouw beval Rolfing zeer aan", zegt Willie Nelson. "De eerste van tien sessies genas mijn rugpijn,"

 

Karlis Ullis, MD, (teamdokter voor de Zomerspelen van 1992), Sports Medicine and Anti-Aging Medical Group in Santa Monica, Californië:

"Atleten hebben altijd hulp nodig bij chronische blessures, verrekte spieren en overbelasten. De Olympische atleten zouden niet zoveel blessures hebben als ze passende therapie voor zacht weefsel zouden krijgen. Rolfing laat topatleten omgaan met littekenweefsel en de ontregeling van myofasciaal weefsel dat voortkomt uit training, wedstrijden en blessures."

Dr. Ullis heeft medisch advies gegeven aan atleten op vijf Olympische Spelen, inclusief Lillehammer, Albertville, en Barcelona, op het gebied van kunstrijden, cross country skiën, bobsleeën, biatlon, atletiek en andere sporten.

 

Bob Tewksbury, werper voor de Minnesota Twins zegt,

"Ik heb veel baat gehad bij Rolfing. In 1991, raadde mijn massage therapeut het aan als een manier om dieper te behandelen. Hoewel de voordelen van spierbehandeling afhankelijk zijn van hoe vaak ik Rolfing krijg, heb ik toch gemerkt dat een langdurig effect optreedt mbt mijn ademhaling, mijn houding en mijn lichaamsbewustzijn. Ik heb Rolfing voornamelijk gebruikt voor flexibiliteit en stijfheid in mijn lage en hoge ruggebieden en om mijn prestaties te verhogen. Ik ga het zeker nogmaals gebruiken."

 

Joe Greene, tweevoudig brons verspringen, zegt:

"Rolfing werkt. Het maakt echt een enorm verschil. Ik zit al geruime tijd in de atletiek en had dit eerder moeten weten. Mijn buik trekt samen en mijn heupen spannen zich wanneer ik een sprong maak. Rolfing heeft me geholpen met de ademhaling en ik voel me langer."

 

Craig Swan, voormalig werper N.Y. Mets, wiens carrière eindigde door een blessure, zegt,

"Manuele therapie kan de carrière van atleten verlengen. Ik geloof echt dat als ik Rilling had gehad, ik nog steeds zou werpen."

Swan's herstel van zijn blessure heeft hem geïnspireerd om andere te helpen als gecertificeerd Rolfer.

 

Levar Burton, in de Oprah Show – 7 juli, 1996.

"De Rolfer werkt met de fascia, een dunne laag van wit weefsel dat het spierstelsel bedekt. Door de fascia te bewerken, beïnvloed je het spierstelsel en op zijn beurt weer het skelet. Het lichaam wordt als het ware uitgelijnd. Het kan zeer genezend, zuiverend en baklancerend werken voor het lichaam."

 

Sam Keen, veel verkocht auteur, is een voormalig redacteur van Psychology Today en coproducent van de bekroonde PBS documentaire "Faces of the Enemy".

"Manuele therapie heeft ervoor gezorgd dat ik met mijn 65 jaar nog zo krachtig kan leven als ik wil, helemaal in contact met mijn lichaam. Negen maanden geleden ben ik een opleiding begonnen voor vliegende trapeze, en dat had ik niet gekund zonder Rolfing."

Sam Keen sprak over Ida Rolf als een pionier in een vroeg artikel in Psychology Today in 1970, en nu dertig jaar later, heeft Keen Rolfing een onderdeel gemaakt van zijn lichamelijke verzorging om zo fit, soepel en gebalanceerd te blijven voor de vliegende trapeze.

 

In een artikel in Vogue Magazine (Maart 2007):

"Net als yoga is Rolfing één van die behandelingen die je lichaam direct vertelt dat alles eigenlijk logisch in elkaar zit."

 

Oprah Show (April 2007)
Als je geplaagd wordt door spierpijn, adviseert Dr. Oz een methode die Rolfing heet, die zelfs dieper gaat dan een bindweefselmassage (septische massage).

Deze techniek, ontwikkeld door Dr. Ida Pauline Rolf, richt zich op het bindweefsel (fascia) dat de spieren met elkaar verbindt. "Rolfing ontspant letterlijk de gewrichten", zegt Dr. Oz. "Als je met mensen praat over het effect dat het heeft gehad, zie je dat veel mensen gewoon meer rechtop staan. Het heeft te maken met de vrijheid krijgen om je leven te leven zoals het is bedoeld."  terug naar boven