Videos over Rolfing

Introductie in Rolfing® Structurele Integratie

De eerste video is een kort overzicht van Rolfing SI, gemaakt door twee Duitse collega’s. Het is een korte film die gericht is op mensen die onbekend zijn met Rolfing SI en geeft een aardige ‘eerste indruk’ van onze discipline.

 

Deze tweede video is een samenvatting van een maandelijkse show die door MazurMedia geproduceerd wordt voor Center of Medicare and Medicaid (USA healthcare insurance programs). The show gaat over de rol van alternatieve geneeswijzen binnen deze gezondheidszorgprogramma’s en dit stuk presenteert een overzicht en introductie in Rolfing.

 

 

Rolfing® SI op het werk

Rolfing Structural Integration at Starkey Laboratories. Deze clip, uitgezonden op 8 mei 1997 op het tv-station WCCO, laat zien welke invloed Rolfing SI had op de medische vergoedingen van werknemers van Starsky Laboratories. De video gaat niet echt in op de precieze werking van Rolfing, maar het laat wel een perspectief zien waarop u een goed besluit over Rolfing kunt baseren. Rolfing wordt hier trouwens per abuis massage genoemd, wat het zeer zeker niet is. Hun Rolfing behandelaar ter plekke is Siana Goodwin, hier vindt u enkele artikelen.

 

 

Rolfing® SI op Harvard Medical School

Deze Rolfing demonstratie is gefilmd tijdens het eerste Fascia Congres dat plaats vond op de Harvard Medical School in Boston op 4 en 5 oktober 2007. Rolfer Libby Eason, lid van de faculteit van het Rolfinstituut, werkt hier samen met cliënt Patrick Coughlin die in juli 2009 slaagde als erkend Rolfer.

 

Rolfing® SI en artistieke prestaties

Leon Fleisher, pianist. Dit is een opname van het programma Dateline (NBC, 14/7/2996) over het gebruik van Rolfing door de wereldberoemde pianist Leon Fleisher. Hij gebruikte het om te herstellen van een slopende pijn aan zijn handen en polsen. Een indrukwekkend voorbeeld over de genezende werking van Rolfing.

 

Bekijk een andere korte video van Leon Fleisher, optredend na Rolfing SI.

 

Rolfing® SI , atletische prestaties en voorkomen van blessures

Rolfing Structural Integration en de Minnesota Vikings (Professioneel American Football - USA).Dit is een fragment van een clubprogramma van de Vikings over hoe zij Rolfing SI gebruiken om hun spelers klaar te krijgen voor de dag van de wedstrijd.  De presentatie is vrij uitgebreid, vooral over wat Rolfing nu werkelijk is.  Diverse artikelen zijn ook beschikbaar, kijk hier.

 

Rolfing® SI , ouder worden en langer leven

De gevolgen tegen ouder worden en voor langer leven worden besproken in het programma The Insider’s List op het FINE LIVING Channel, met presentatrice Julie Moran. Gecertificeerd Rolfer Bruce Schofeld uit Santa Monica in Californië legt uit en demonstreert wat Rolfing Structurele Integratie is.

 

 

Rolfing® SI op televisie

Rolfing werd besproken bij Oprah toen Dr. Oz een Rolfing behandeling kreeg.

 

Interviews met vooraanstaande wetenschappers tijdens het eerste Fascia Congres

Verscheidene belangrijke Fascia wetenschappers werden geïnterviewd tijdens het eerste Fascia Congres in 2007.  De volgende sprekers zijn zowel academici als Rolfers:  Dr. Serge Gracovetsky, Dr. Thomas Findley, Dr. Robert Schleip en Gil Hedley die de redactie had over de Integral Anatomy Series DVD's.

 

terug naar boven