Rolfing® Structural Integration (SI)

Rolfing kan helpen bij het verlichten van pijn en bewegingsbeperkingen die veroorzaakt worden door ongevallen, ziekten, trauma, rsi en ouderdomsklachten.

Rolfing® Structural Integration kan de structuur van uw lichaam, uw houding en bewegingsvrijheid sterk verbeteren. Door een bijzondere combinatie van manuele therapie en bewegingseducatie kunnen opgebouwde spanningen en pijn opgeheven worden.

Rolfing ziet de mens als één geheel en de behandelingen hebben als doel het individuele welzijn te optimaliseren. In deze holistische benadering is de bijzondere vorm van manipulatie van de spierfascia fundamenteel, omdat het op verschillende niveaus het lichaam beïnvloedt: fysiek, perceptueel, emotioneel en psychologisch. De aanraking is een precieze manuele techniek die het lichaam helpt om een hoger niveau van orde en integratie te bereiken. De mogelijkheid die Rolfing heeft om aanhoudende en permanente resultaten te verwezenlijken maakt dat het een waardevolle bijdrage levert aan de moderne gezondheidzorg.

 

Rolfing® SI Sessies

Wanneer u contact hebt opgenomen met een Rolfer™, zal eerst de aandacht naar uw hulpvraag gaan. Daarna volgt een gesprek hoe Rolfing® SI u zou kunnen helpen in uw specifieke situatie. Een reeks van drie of meer sessies kan worden voorgesteld.

De behandelingen duren meestal 60 tot 90 minuten, en vinden 1 tot 3 weken van elkaar plaats. Een traditionele Rolfing SI serie bestaat uit tien sessies. Elke sessie is uniek en bouwt voort op de resultaten van de voorafgaande behandeling.

Sessies bestaan uit een analyse van het lichaam, manuele behandeling en bewegingsonderzoek. Het bewust verkennen van dagelijkse bewegingen zoals ademhalen, staan, zitten en lopen kunnen vaak tot nieuwe inzichten leiden; een groter lichaamsbewustzijn kan verlichting van pijn brengen en beperkende bewegingspatronen openen. Het rolfing proces helpt het lichaam weer de natuurlijke integriteit van zijn vorm te verkrijgen.

 

Het verdiepen van uw ervaring

Afspraken voor vervolg sessies kunnen worden gemaakt bij terugkerende letsels of aanhoudende condities die veel baat hebben bij het volgen van periodieke sessies. Ook om hogere niveaus van lichaamsbewustzijn, ordening en groei te ervaren, waardoor het lichaam als geheel optimaler gaat functioneren.

U kunt uw ervaring uitbreiden door Rolf Movement™ Integration sessies te volgen. Practitioners met een aanvullende training in bewegingsleer leiden deze sessies. Men kan deze sessies afzonderlijk of in combinatie met traditionele Rolfing sessies nemen om sportieve prestaties te verbeteren en het herstel te stimuleren na een ongeval, operaties of bij RSI klachten.

 

Wie is bevoegd Rolfer™ te zijn?

Uw Rolfer is opgeleid en afgestudeerd aan de European Rolfing Association, die training, certificatie en vervolgonderwijs verzorgt in samenwerking met de Rolfing Institute of Structural Integration, gesticht door Dr. Rolf in 1971 (gevestigd in Boulder, Colorado, VS).

De inhoud en omvang van het Rolfing® certificatieprogramma garandeert cliënten dat gecertificeerde Rolfers goed opgeleide professionals zijn, die de kennis, gevoeligheid en vakkundigheid bezitten om aan de individuele hulpvraag van cliënten tegemoet te komen.

Om de certificatie te behouden moeten Rolfers doorlopend hun kennis bijwerken door vervolgonderwijs te volgen en verdere studies te doorlopen in Rolfing, Osteopathie, Homeopathie, Cranio sacrale of viscerale manipulatie.

De Rolfing Training bestaat uit: anatomie, fysiologie, en kinesiologie; Rolfing theorie en structurele analyse; zachte bindweefsel manipulatie, spinal mechanics, joint mobilization methoden, en bewegingsleer. Naast individueel onderzoek, worden ook essays geschreven, en vindt er langdurige supervisie plaats bij klinische sessies.

 

Rolfing® Structural Integration Feiten

  • Meer dan 1 miljoen mensen heeft baat gehad bij Rolfing; mannen en vrouwen van alle leeftijden.
  • Certificaties zijn: Rolfer, Advanced Rolfer en Rolf Movement Practitioner.

  • Alle gecertificeerde Rolfers volgen een ethische code en een standaard voor het voeren van een praktijk.

  • Het Certificatie programma stelt voorwaarden aan de toelating, de formele training en het vervolg onderwijs.

  • Er zijn 10 gecertificeerde Rolfers in Nederland, 479 in Europa, en 1659 in 35 landen over de hele wereld (1Q2011).
certificatieprogramma