Rolf Movement™ Integration

Het doel van Rolf Movement Integration is om de bewegingspatronen te identificeren die gespannenheid en asymmetrie in het lichaam tot stand brengen.

Wanneer deze patronen zijn geïdentificeerd, zal de Rolfing Practitioner niet meteen deze patronen veranderen, maar andere oplossingen aanbieden die meer balans aan het lichaam geven en efficiënter in relatie tot de zwaartekracht staan. Zoals de traditionele Rolfing 10 series, wordt Rolfing Movement Integration in een volgorde van sessies gegeven die specifieke structurele en functionele thema´s behandelen.

Zoals in de klassieke 10 series, wordt in de eerste sessie aandacht gegeven aan de ademhalingspatronen. Door het verkennen van de ademhaling worden beperkingen in de ribbenkast, longen en het middenrif te behandeld.

Vervolgsessies onderzoeken de bewegingspatronen in de voeten, enkels, kniegewrichten en heupgewrichten, ook worden de relaties tussen armen, nek en hoofd behandeld. Deze sessies worden gevolgd om toegang te krijgen in de diepere patronen die beperkend zijn - en om deze op hogere niveaus van orde te brengen. Dit gebeurt op een soortgelijke manier als in de traditionele Rolfing sessies, waar de Rolfer ook de ledematen, schouders en bekken behandelt om de structuur en functie volledig te integreren.

Cliënten die de structurele sessies hebben afgerond kunnen met Movement sessies het Rolfing proces verder ervaren, maar de sessies kunnen ook op zichzelf staan, en dienen om hogere niveaus van lichaamsbewustzijn, balans, vrijheid van beweging en het algehele welzijn van het lichaam te bevorderen.

Bij het creëren van Rolfing Movement Integration werkte Dr. Rolf aanvankelijk met Dorothy Nolte en daarna met Judith Aston samen. Volgens haar vormde deze bewegingsleer een essentiële en waardevolle aanvulling bij haar structurele 10 series. Na Dr. Rolf´s overlijden hebben anderen, o.a. Jane Harrington, Heather Starsong, Gael Ohlgren, en Vivian Jaye deze minder bekende vorm van Rolfing naar een hoger niveau gebracht.

Op dit moment zijn ongeveer 25% van alle Rolfers gecertificeerd om Rolf Movement Integration te beoefenen en gebruiken aspecten van dit werk om hun sessies te verrijken.